Här avslöjas nya Minisuven som laddhybrid

Om Mini skulle lansera en elbil skulle det förmodligen inte vara särskilt många som höjde på ögonbrynen, särskilt inte eftersom många Minibilar körs i storstäder...
Annons

Här avslöjas nya Minisuven som laddhybrid

Om Mini skulle lansera en elbil skulle det förmodligen inte vara särskilt många som höjde på ögonbrynen, särskilt inte eftersom många Minibilar körs i storstäder där lång räckvidd inte är nödvändigt.

Mini experimenterade trots allt med en elbil för flera år sedan och alldeles nyligen visades en fräck konceptbil upp med eldrift. Mycket av tekniken skulle kunna hämtas direkt från koncernsyskonet BMW i3.

Men en laddhybrid? Det kommer som en lite större överraskning, även om den tekniken också finns att tillgå hos BMW.

Här avslöjas nya Minisuven som laddhybrid

Mini ska lansera en ny generation av suven Countryman och den kommer också som laddhybrid, skriver Motoring File. Namnet blir Mini Countryman E och den ska klara omkring fyra mil på eldrift (och den ska enligt uppgift inte kunna köras snabbare än 80 km/h på eldrift).

Bilderna visar hur Mini Countryman E ser ut, med laddkontakt på framskärmarna och en elkontaktssymbol på bakluckan.

Mini Countryman E får en 1,5-liters trecylindrig bensinmotor som driver framhjulen med hjälp av en sexstegad automatlåda, och en elmotor som driver bakhjulen.

Premiär för den nya suven med laddhybridtekniken blir förmodligen på Parissalongen i höst, och försäljningen kommer igång nästa år.

Annons
Annons
Rulla till toppen