Volvo XC90 används för att testa kinesisk glasbro

För att testa om den kinesiska glasbron höll fick allmänheten gå lös med släggor, därefter kördes en fullastad Volvo XC90 upp på den.
Annons

Volvo XC90 används för att testa kinesisk glasbro
En spektakulär kinesisk glasbro testas genom att köra en fullastad Volvo XC90 över den. Se filmen nedan.

Den spektakulära glasbron Zhangjiajie Grand Canyon i Hunan-provinsen, påstås vara världens längsta och högsta. Den är mäter 430 meter och hänger 300 meter upp i luften, över en ravin.

Bron är designad av den israeliska arkitekten Haim Dotan och är konstruerad av stål och tjocka lager glas, vilket ger besökarna en fantastisk utsikt över ravinen. Tyvärr, för brons ägare, knäcktes en glasbro vid Yuntai Mountain Geological Park i oktober 2015, vilket har gjort turister skeptiska mot glasbroar.

För att avhjälpa skepsisen mot glasbroar anordnades därför ett jippo i helgen där brons säkerhet och stabilitet skulle testas – och i synnerhet bevisas. Vilket demonstrerades med både släggor och en fullastad Volvo XC90.

Först uppmanades tjugo volontärer, utrustade med säkerhetsselar, att gå lös på glasskivorna med släggor. I det översta glaslagret kan man se sprickor, men enligt arrangörerna orsakades inga allvarliga skador. Därefter, för att med all önskvärd tydlighet demonstrera säkerheten, kördes en svart Volvo XC90 lastad med elva passagerare, över bron. Till arrangörernas och åskådarnas stora glädje höll bron för denna närmare 3 ton tunga utmaning.

Zhangjiajie Grand Canyon Bridge beräknas öppna i juli.

• Missa inget – följ oss på Facebook!

Annons
Annons
Rulla till toppen