Kritiserad profil lämnar Top Gear – vad händer nu?

Top Gear har verkligen inte haft det enkelt sedan Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May lämnade BBC och gick över till Amazon. Kritiken har...
Annons

Top Gear har verkligen inte haft det enkelt sedan Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May lämnade BBC och gick över till Amazon.

Kritiken har haglat över ”nya Top Gear” på BBC – och inte minst emot programledaren Chris Evans.

Nu väljer han att lämna Top Gear, skriver han på Twitter.

Top Gear har nyligen avslutats för den här säsongen och nu är frågan vem som tar över som programledare efter Chris Evans. Det ryktades om att han skrivit under ett treårigt avtal med BBC.

”Jag har gjort mitt bästa men ibland är inte det tillräckligt. Teamet är mer än briljant, jag önskar dem all lycka”, skriver Chris Evans.

Kollegan Rory Reid ska enligt uppgift ha lämnat ett ultimatum där han tvingade producenterna att välja mellan att ha honom själv kvar eller Chris Evans. Under vintern har det cirkulerat många rykten om att Chris Evans skulle vara svår att jobba med och att det ska ha uppstått bråk på redaktionen.


Uppdatering 18.05: Chris Evans beslut att kliva av rollen som programledare för Top Gear kommer samma dag som polisen bekräftar att han anmälts för sexuella trakasserier under 1990-talet. Chris Evans ska själv ha nekat till anklagelserna och kallat dem för ”en häxjakt”.

Annons
Annons
Rulla till toppen