Kimi Räikkönens överraskande besked

Det har inte spekulerats i om Kimi ska sluta efter årets säsong, det har de flesta varit säkra på. Snarare har det snackats om vem som ska ersätta honom. Men nu vet vi, ingen. Iceman blir kvar hos Ferrari under 2017.
Annons

Kimi Räikkönens överraskande besked
Glada nyheter för alla som gillar Kimi Räikkönen, han blir kvar hos Ferrari även 2017.

Redan förra året spekulerades det om Kimi Räikkönen skulle köra ytterligare en säsong. Men det skulle han. I år har det inte pratats om han skulle sluta, utan snarare vem som ska ersätta honom under 2017. 

Men Kimi Räikkönen stannar alltså hos Ferrari även under 2017 års Formel 1-säsong. Det är bekräftat och officiellt.

Kimis form den senaste tiden har varit stabil, han har tagit fyra pallplatser under 2016 och är poängmässigt i nivå med Sebastian Vettel, även om det delvis är på grund av Vettels otur och tillförlitlighetsproblem. Ferrari är uppenbarligen mycket nöjda med resultaten och dessutom vet vi sedan tidigare Vettel och Räikkönen fungerar bra tillsammans. Därmed är det inte så förvånande att Ferrari redan så här tidigt har bestämt sig för nästa års uppställning.

Med Räikkönens framtid säkrad, är det inte så många oklara platser i topp-teamen, möjligen Nico Rosbergs plats hos Mercedes och Jenson Button hos McLaren. Däremot är de många av de övriga platserna fortfarande öppna.

Vad tycker du om Ferraris beslut? Är det bra att Kimi är kvar eller skulle du ha velat se någon annan i teamet?

Annons
Annons
Rulla till toppen