Dragrace: Nissan GT-R mot Lada Niva

Förlåt, ”du kan inte ana…” är ju sååå 2014, på något vis. Men i det här fallet ville vi antyda att kraftmätningen på den provisoriska...
Annons

Förlåt, ”du kan inte ana…” är ju sååå 2014, på något vis. Men i det här fallet ville vi antyda att kraftmätningen på den provisoriska strippen har en oväntad utgång.

I vänstra banan en Nissan GT-R som med greppsäker fyrhjulsdrift, launch control och motorn modifierad till 680 hk borde vara kung i alla lägen. Men Lada Nivan i högerbanan är inte helt standard den heller. Den motorn ska enligt vad som sägs ha 600 hk.

Uppgifterna är knapphändiga och det enda vi vet är att Ladan har en ägare från Ukraina. Säkerhetstänket verkar inte vara på högsta nivå och tävlingen hölls i helgen i Chișinău, huvudstad i Moldavien (östra grannen till Rumänien).

Skärskådar vi resultattavlan ser man hur extremt jämnt det är. 10,934 för Nissan GT-R och 10,861 för Lada Niva. Nivaföraren är dock betydligt kvickare i reaktionerna. 60-fotstid på 1,7 sekunder för en gatbil är mycket bra.

Annons
Annons
Rulla till toppen