Koenigsegg One:1 kraschar hårt på Nürburgring

I ett pressmeddelande bekräftar Koenigsegg Automotive att en (av sju tillverkade) One:1 var inblandad i en olycka under måndagen på Nürburgring. Bilen användes för test...
Annons

I ett pressmeddelande bekräftar Koenigsegg Automotive att en (av sju tillverkade) One:1 var inblandad i en olycka under måndagen på Nürburgring. Bilen användes för test och utveckling med syfte att göra ett framtida försök att sätta ett nytt varvrekord på Nürburgring.

Föraren fördes till sjukhus för läkarkontroll men kunde lämna sjukhuset samma eftermiddag. Som vi kan se på videon nedan var det en mycket kraftig smäll in i räcket, som gav med sig och sedan har bilen uppenbarligen flugit vidare ut i terrängen. Det ser också ut att ha utbrutit en mindre motorbrand.

Koenigsegg Automotive ger inga fler detaljer om olyckan. Koenigsegg skriver i pressmeddelandet att ”… vi är förstås bestörta över denna händelse men samtidigt nöjda med att säkerhetssystemen på bilen fungerade som de skulle för att skydda föraren.”

Det här är andra gången som Koenigsegg kraschar en testbil på Nürburgring. På hösten 2014 gick en Agera R av vid Hohenrain-chikanen. Två personer fanns i bilen men ingen fick allvarliga skador. Under 2015 var det hastighetsbegränsning på Nürburgring och inga nya rekordförsök gjordes.

Hur omfattande skadorna är på bilen är svårt att bedöma. Men med tanke på hur illa tilltygat skyddsräcket är måste smällen varit mycket kraftig. Fronten på One:1 innehåller en deformationszon som ska ta merparten av krockvåldet och hålla kolfibermonocoquen oskadd. Att återställa bilen i körbart skick till kunden lär bli en dyrbar historia för Koenigsegg Automotive.

Annons
Annons
Rulla till toppen