Arbetet med Södertäljebron har stoppats!

Skador efter olycka och vägarbete skapar nya köer mellan Norrköping och Nyköping. UPPDATERAD: Arbetet med Södertälje-bron stoppat!
Annons

Uppdatering, onsdag 27 juli:

Arbetet med att reparera E4-bron i Södertälje har tillfälligt stoppats.

Det var när Trafikverket besiktigade de arbeten som hittills gjorts som man upptäckte brister så allvarliga att arbetena avbröts.

Nu blir inte bron alls klar i augusti som tidigare utlovats.

”Vi beklagar att besvären kvarstår ytterligare en tid. Vi kommer snart att kunna lämna en mer utförlig prognos för när vi tror att den kan vara helt klar”, säger Anna Niva, ställföreträdande distriktschef på Trafikverket.

Att åka sträckan Stockholm – Norrköping på Sveriges största huvudled, E4, har mitt i semestertider och högsommarvärme förvandlats till ett tålamodsprov.

På två olika delsträckor mellan Nyköping och Norrköping är nu framkomligheten begränsad till ett enda körfält. Trafikverket uppmanar persontrafiken att välja alternativa vägar. Ta med rejält med dryck om du tänker åka där!

Olyckan i Stavsjö

Natten mot i fredags krockade en lastbil med en bil med husvagn. Lastbilschauffören blev fastklämd och svårt skadad. Lastbilens släp ramlade ner från viadukten och landade på den underliggande Viråvägen. Bron skadades, kantbalkar måste gjutas om och nytt räcke måste monteras.

Under den tiden är endast ett körfält öppet i båda riktningarna. Trafikverket varnar för att det ”periodvis kan förekomma långa köer”. Arbetet beräknas vara klart vid skolstarten, den 22 augusti.

Alternativ väg: Väg 800 från Stavsjö i norrgående riktning och från Gammelsta i södergående riktning.

Planerat arbete vid Nyköpingsbro

Knappt fyra mil nordost om Stavsjö ligger Nyköpingsbro.

Här pågår sedan i går ett planerat större vägarbete med stark påverkan på trafiken. Arbetsområdet ligger mellan trafikplats Nyköpingsbro till trafikplats Påljungshage (134). Här är det ett körfält öppet i vardera riktningen. Risken för köbildning är stor. Det här arbetet pågår fram till den 19 augusti.

Vid trafikplats 132 (Kungsladugården) och 131 (Bergshammar) är påfarterna i riktning mot Stockholm avstängda. Trafikanter från dessa trafikplatser åker först söderut för att vända norrut vid Nyköpingsbro.

Södertälje-bron

Arbetet fortlöper med att återställa bron. Den 1,4 ton tunga balken är nu permanent monterad och ska rostskyddsmålas på plats. Bron får samma bärighet som tidigare. Bron ska öppnas igen i mitten av augusti.

 

Har du åkt E4 mellan Norrköping och Nyköping de senaste dagarna? Berätta i kommentarsfältet!

Annons
Annons
Rulla till toppen