Bernie Ecclestones svärmor fri från kidnapparna

Hjärnan bakom kidnappningen ska ha jobbat för Ecclestone.
Annons

I en massiv nattligt raid på en bondgård i Cotia i Sao Paulo-distriktet fritogs Bernie Ecclestones svärmor, den 67-åriga Aparecida Schunck Flosi Palmeira, från sina kidnappare sent på söndag kväll.

Båda kidnapparna arresterades i samband med att den brasilianska anti-kidnappnings-enheten slog till.

En dag senare arresterades också den påstådda hjärnan bakom kidnappningen. Helikopterpiloten Jorge Eurico da Silva har enligt polisen ”känt till Schuncks rutiner och planerat kidnappningen”. Han har tidigare arbetat för den brittiske miljardärens familj och i samband med Brasiliens GP.

Det var för tio dagar sedan som Fabiana Flosis mamma, och alltså F1-bossens svärmor, kidnappades från sin lägenhet i Sao Paulo. En poliskälla säger att man lyckats identifiera kidnapparnas vita bil från en säkerhetskamera. Med hjälp av en telefonavlyssning lyckades man komma kidnapparna på spåren.

Polisen insisterar att ingen lösensumma betalts ut. Kidnapparna hade begärt motsvarande 320 miljoner kronor i lösensumma.

Schunck var oskadd men omskakad efter tiden i fångenskap. Bernie Ecclestone – som avråtts av polisen från att komma till landet under jakten på kidnapparna – hade bara lovord till poliens insats.

”De poliser vi arbetat med har varit fantastiska, absolut första klass. Vi är mycket mycket, mycket nöjda med dem, säger Ecclestone till Mail Online.

Annons
Annons
Rulla till toppen