Försäljningen av begagnat bara ökar

Rekordsiffror för begagnat – och helst ska de vara svarta eller vita.
Annons

Det är inte bara försäljningen av nya bilar som går rekordbra i Sverige.

Försäljningen av begagnade bilar fortsätter att öka och slog nya rekord under andra kvartalet 2016. Totalt bytte 312.131 begagnade bilar ägare under andra kvartalet, vilket är en ökning med 2,9 procent jämfört med samma period 2015.

Under första halvåret såldes 576.394 begagnade bilar i Sverige, en ökning med 2,2 procent och den högsta försäljningssiffran någonsin, visar ny statistik från bilvärderingsföretaget KVD Bilpriser.

”Vi har sett en stark positiv trend de senaste fyra åren. Låga räntor, befolkningstillväxt och flera år av stigande nybilsförsäljning gör att vi även framöver kommer att se en stark efterfrågan”, kommenterar Jonas Björkman, vd på KVD Bilpriser.

Största ökningen under andra kvartalet 2016 skedde i Jönköpings län (+7,3 procent), följt av Blekinge och Västerbotten. Gävleborg och Norrbotten var de enda som bröt trenden och hade en minskning.

Svart var den vanligaste färgen på de bilar som såldes. På andra plats kom vita bilar som sedan förra kvartalet passerade röda bilar.

”För ett antal år sedan ville ingen ha vita bilar men de har blivit allt mer populära”, kommenterar Björkman.

Annons
Annons
Rulla till toppen