Nya ryktet: Nästa BMW i8 blir helt eldriven – med 750 hästkrafter

BMW har spännande planer för i-modellerna. Förutom en uppdaterad i3 med längre räckvidd kommer också en helt ny modell som går under namnet iNext. Den blir...
Annons

BMW har spännande planer för i-modellerna. Förutom en uppdaterad i3 med längre räckvidd kommer också en helt ny modell som går under namnet iNext. Den blir helt självkörande och ska lanseras 2021.

Ett år senare kommer en ny generation av toppmodellen BMW i8 – och den här gången kan den skippa förbränningsmotorn.

Enligt uppgifter till Automobile blir nästa generation BMW i8 helt eldriven, till skillnad från dagens modell, som är en elhybrid med en trecylindrig bensinmotor.

BMW i8 kan få tre högvarviga elmotorer som totalt ska ge 750 hästkrafter och räckvidden ska ligga på omkring 50 mil. Elmotorerna driver alla fyra hjulen.

BMW i8 kan dessutom få fyrhjulsstyrning, aktiv momentfördelning för att rätt hjul ska få rätt mängd kraft vid varje tillfälle (och för att bilen ska kunna kompensera för understyrning), samt ett aktivt fjädringssystem som läser av området framför bilen och anpassar fjädringen.

Vi ska dock komma ihåg att detta fortfarande är osäkra uppgifter och att de inte är bekräftade officiellt, men vi har även tidigare hört rykten om att BMW i8 blir helt eldriven.

Annons
Annons
Rulla till toppen