”We are on a Mission from God”

Det går att kombinera gudfruktiga löften om fattigdom, kyskhet och lydnad med att köra en hybrid-plugin för dryga miljonen.
Annons

På en av de mer trafikerade, diffust flerfiliga gator som leder ut ur Palermo blev jag en gång omkörd – på insidan i en tuff attack – av fyra nunnor i en gammal Fiat 500.

Men det verkar finnas nunnor med mer exklusiv bilsmak. Nunnorna i Polen tycks klara att leva under gudfruktiga löften om fattigdom, kyskhet och lydnad – och samtidigt ratta en bil som (i Sverige) kostar 1,2 miljoner kronor.

Eller är de bara ute på Guds uppdrag (”A mission from God”, du kan väl din Blues Brothers?)

Det var några motorcyklister som passerade genom den lilla staden Swinice Warckie som uppmärksammade nunnorna på väg in i en – självklart – vit BMW i8. Bilden togs av Przemek Sobola.

Så värst mycket mer vet vi inte. Den lilla staden, som ligger mellan Warszawa och Posznan, har en viss religiös betydelse eftersom den Heliga Faustina döptes här. Maria Faustyna Kowalska var nunna och mystiker, blev bara 33 år, men har en hög status som helgon i Polen.

Kanske är uppdraget att få lite ny fart på försäljningen av BMW:s plugin-hybridsportbil? Under första kvartalet 2016 tappade bilen 23 procent av sin försäljning.

Annons
Annons
Rulla till toppen