Aston Martin är enda bilmodellen som får tummen upp – av en miljöorganisation!

Vid det här laget känner de flesta som är bilintresserade till att förbrukningssiffrorna som biltillverkarna själva uppger sällan stämmer överens med verkligheten. Aston Martin Vantage...
Annons

Vid det här laget känner de flesta som är bilintresserade till att förbrukningssiffrorna som biltillverkarna själva uppger sällan stämmer överens med verkligheten.

Aston Martin Vantage är den enda bilmodellen som är snålare i verkligheten än i testlabbet, skriver The Telegraph. Alla andra har en högre förbrukningssiffra än biltillverkarna själva anger. Det visar siffror från Emissions Analytics.

Organisationen har testkört 800 bilar under fem års tid med en mobil avgasmätare monterad baktill som också har mätt förbrukningen.

Aston Martin Vantage är inte miljöoptimerad på något sätt, med en 4,7-liters V8-motor utan turbo.

Det här stämmer överens med auto motor & sports egna testsiffror som visar att många sportbilar och entusiastmodeller, som inte alls är miljöoptimerade, ofta går att köra med en förbrukning som stämmer bra överens med vad biltillverkarna själva anger.

Åt andra hållet kan det vara riktigt svårt – ibland till och med omöjligt – att lyckas köra en miljöoptimerad bil på samma förbrukningssiffra som biltillverkarna själva uppger.

Annons
Annons
Rulla till toppen