Vad sägs om en Skoda Kodiaq RS?

Nyligen presenterade Kodiaq är Skodas första suvmodell och den kan det bli en tuff utmanare i ett snabbt växande segment. Får vi tro ryktena ska priserna...
Annons

Nyligen presenterade Kodiaq är Skodas första suvmodell och den kan det bli en tuff utmanare i ett snabbt växande segment. Får vi tro ryktena ska priserna hamna ungefär i nivå med Superb Combi, vilket gör att Kodiaq hamnar i en attraktiv nivå som tjänstebil.

Men visst är det något som saknas hos Kodiaq? Lite tuffare attribut, aggressivare front och stora fälgar skulle göra underverk. Precis så har ungraren ”X-Tomi Design” resonerat och snabbt gjort en illustration i datorn.

Eftersom Skoda sedan länge etablerat och använt modelltillägget ”RS” vore det en helt naturlig vidareutveckling för Kodiaq. En framtida Skoda Kodiaq RS skulle med fördel kunna använda den 240-hästars diesel som finns i koncernen, eller GTI-motorer som finns hos Golf på upp till 300 hk.

Efter att X-Tomi Design gjorde sin Skoda Kodiaq RS illustration skissade han även fram en ”Kodiaq Monte Carlo”. Större fälgar och snyggare färgsättning är allt som behövs för att göra Kodiaq attraktivare.

Det sägs att Porsche inte var så glada när Skoda presenterade sin Octavia RS 2001. Men modellnamnet RS (Rally Sport) har Skoda använt i över 40 år och det började med lättviktaren 130 RS som debuterade i rallyskogarna 1975. Det var två år efter att Porsche började bygga sin klassiska 911 Carrera RS 2,7, där RS står för Rennsport (racing). Vad säger ni läsare, borde Skoda bygga en Kodiaq RS? Använd gasa/bromsa nedan.

Vad sägs om en Skoda Kodiaq RS?
En framtida Skoda Kodiaq RS skulle med fördel kunna använda den 240-hästars diesel som används bland annat i VW Passat. Illustration: X-Tomi Design KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen