Focus RS: Drift Mode innebär inte att du kan drifta

Det har väl inte undgått någon som är bilintresserad att nya Ford Focus RS är en synnerligen körglad bil. Ford har dessutom lagt till ett körprogram...
Annons

Det har väl inte undgått någon som är bilintresserad att nya Ford Focus RS är en synnerligen körglad bil. Ford har dessutom lagt till ett körprogram med namnet ”Drift Mode” för de som vill köra sin bil på sladd.

Men bara för att man aktiverar läget Drift Mode så innebär det inte automatiskt att man blir en fullfjädrad driftingkung. Det visar den här videon från bilklubben New York ST Owners Club, som dök upp på YouTube igår och snabbt blivit en viral succé. Klubbmedlemmarna kör i konvoj längs en slingrig serpentinväg och stannar för att ta foton vid en rastplats.

Men en av medlemmarna stannar inte utan tar sin nya Ford Focus RS och ska visa de andra hur man kör på sladd. Det går väl sådär, får man säga… En rekommendation i sammanhanget är att inte träna drifting intill bergväggar, de är rysligt hårda och elaka om något skulle gå fel. Klubben berättar också i texten att föraren numera är utesluten.

Det här är inte första gången som vi sett filmer där förare misslyckas att drifta med kontroll. I filmklippet i mitten nedtill på sidan ser ni en annan sekvens med en Ford Focus RS som mycket väl kunnat bli en otäck olycka.

Är det då svårt att lära sig att drifta med en Ford Focus RS? Nejdå, ”Carfection” kallade in 60-åriga Hilary Goy för att se om hon kunde drifta med Focus RS. Något motvilligt lärde sig denna lärare i latin och grekiska att det faktiskt går att köra på sladd, se det i filmklippet allra längst ner.

Annons
Annons
Rulla till toppen