Äntligen – då kommer Alfa Romeos nya suv

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge, sägs det. I så fall får vi hoppas att Alfa Romeos nya suv blir riktigt smarrig. Premiärdatum är klart, och likaså namnet. Dessutom en teaserbild på siluetten.
Annons

Äntligen – då kommer Alfa Romeos nya suv
I november blir det premiär för Alfa Romeo Stelvio.

Alfa Romeo har gång på gång lovat världen en suv, och gång efter annan har vi tvingats rapportera att den blir försenad. Och inte bara den, även Giulia, mellanklassmodellen som skulle ersätta Alfa Romeo 159, lät vänta på sig. Till mångas stora glädje lanserades dock Guilia tidigare i somras och i dagarna gjorde den även entré på svenska marknaden.

Och nu nås vi av nyheten att suven är på gång. På riktigt. Enligt Alfas eget pressmaterial blir det premiär på Los Angeles Motor Show den 15-18 november 2016. 

I annonsen ser vi bild på en bil med coupéliknande siluett, samma taklinje som vi tidigare sett på våra spionbilder av Alfa-suven.

Äntligen – då kommer Alfa Romeos nya suv
Alfa-suven har tidigare fotats av ams-läsaren Magnus Modée Rasting.

Alfa Romeo Stelvio bygger på samma teknik som Giulia och kommer därmed att hamna i samma klass som BMW X3 och Audi Q5, liksom en rad nykomlingar som Mercedes-Benz GLC, Porsche Macan och Jaguar F-Pace. 

Toppmodellen av Stelvio kommer att få tilläggsnamnet Quadrifoglio, och i denna kommer det att sitta samma dubbelturboladdade 2,9-liters V6-motor som Giulia. 

Det kommer en fyrhjulsdriven och en bakhjulsdriven version, dock är bara automatlåda aktuell. Motorerna väntas bli samma som för Giulia, vilket betyder 2,0-liters bensinmotor och 2,2-liters dieselmotorer. 

Stelvio kommer kosta under 40.000 pund (455.000 kronor), skriver engelska Autocar

Annons
Annons
Rulla till toppen