Kolla in när Alfa Giulia slår rekordet på Nürburgring

En italienare har nu rekordet på den tyska nationalklenoden Nürburgrings nordslinga. Kolla in videon!
Annons

Alfa Romeo har satt rekord på Nürburgrings nordslinga.

Bilen är den nya Giulia Quadrifoglio, i händerna på racingföraren Fabio Francia.

Tiden: 7:32 minuter gör den till tidernas snabbaste fyrdörrars-sedan längs det 20,6 km långa ”Gröna Helvetet”.

Redan förra året noterade Alfa Romeo en tid på 7:39 på Nordslingan. Den gången med en bil utrustad med manuell låda. Den här gången satt det dock en åttaväxlad automatlåda från ZF med ratt-paddlar i rekordbilen.

I övrigt är Alfa Romeo sparsamma med detaljer om bilens utrustning. Man nämner inget om däckval, till exempel.

Lite jämförelse: BMW M3 GTS har noterats för 7:48. I en annan storleksklass, men ändå en fyrdörrars sedan, hittar vi Porsche Panamera Turbo som i somras satte tiden 7:38 på Nürburgring. Något säger oss att det mycket snart kommer en Panamera Turbo S…

Går vi sedan utanför klassen: Alfa Romeo Guilia klarar banan lika snabbt som Ferrari 458 Italia, Porsche 911 GTE och lite snabbare än äldre Koenigseggs-modeller som CCX och CCR!

Alfa Romeo Guilia Quadrifoglio har en 2,9-liters V6-biturbomotor som utvecklar 510 hk och 600 Nm. I racingläge växlar den nya lådan från ZF på blott 150 millisekunder. Bilens dna-vred kan programmera om växellådans karaktär för mer komfortabel eller bränsleekonomisk körning om så önskas.

Guilia Quadrifoglio introduceras i Sverige under hösten. Prislappen ska bli 690.000 SEK (manuell) respektive 710.000 SEK (automat).

 

Annons
Annons
Rulla till toppen