Gymkhana 9: Ken Block leker med döden framför tåg

Den nionde filmen i Ken Blocks serie ”Gymkhana” har nyss släppts på YouTube. Det lär inte dröja länge förrän den har miljontals visningar, för här...
Annons

Den nionde filmen i Ken Blocks serie ”Gymkhana” har nyss släppts på YouTube. Det lär inte dröja länge förrän den har miljontals visningar, för här bjuds det inte bara på spektakulär körning och mycket däckrök – utan också riktiga farligheter.

Miljön är den här gången övergivna industribyggnader och Ken Block kör sin Ford Focus RS RX, den han normalt tävlar i rallycross med. Enligt Ken Block vill han ”tillbaka till rötterna” med sin nionde film och samarbetar konsolspelet Forza Horizon 3.

I den mest spektakulära scenen kör Ken Block fram mot en järnvägsövergång, parallellt med att tåget är på väg och det är med minsta marginal som en krock undviks. Nästan lite väl läskigt och som vanligt finns det ingen trickfilmning eller animering i Gymkhana.

Industrimiljön för tankarna till Detroit men Gymkhana är filmad i Buffalo, i delstaten New York (inte så långt från Niagarafallen ). Den höga byggnaden är en sedan länge nedlagd och övergiven tågstation. Från början var Gymkhana Nine planerad att filmas i Sidney, Australien (där Forza Horizon 3 utspelar sig), men produktionsbolaget Hoonigan fick blankt nej av polisen.

Bland annat hade Ken Block och hans team planerat att filma i Sidneys hamn och intill det berömda operahuset. Vilket gick bra, enligt polisen, så länge man inte körde vårdslöst och höll de lokala hastighetsgränserna… Som vanligt i sådana här sammanhang så vill vi lägga till en varning: prova inte det här hemma och absolut inte på allmän väg.

Gymkhana 9: Ken Block leker med döden framför tåg
En annan sekvens från filmen visar ett nytt prov på Ken Blocks skicklighet och precision. Men det kanske gick åt några stötfångare innan den här scenen satt som den skulle?
Annons
Annons
Rulla till toppen