Efter kritiken från Volvo och BMW – Elon Musk försvarar Teslas autopilot

I korthet • Teslas autopilot har fått kritik från andra biltillverkare som kallar den osäker. • Men Teslachefen Elon Musk säger att det skulle vara...
Annons

Efter kritiken från Volvo och BMW – Elon Musk försvarar Teslas autopilot
I korthet

• Teslas autopilot har fått kritik från andra biltillverkare som kallar den osäker.

• Men Teslachefen Elon Musk säger att det skulle vara ”moraliskt fel” att inte lansera en funktion som kan förbättra säkerheten.

Flera biltillverkare har gått till hårt angrepp mot Teslas autopilot. BMW och Volvo är två av företagen som avfärdat funktionen som farlig.

”Varje gång jag kör med autopiloten är jag övertygad om att den försöker döda mig”, sa Peter Mertens, forsknings- och utvecklingschef på Volvo Cars.

Problemet, enligt Volvo, BMW och de andra som klagat, är att Teslas autopilot är delvis självkörande. Föraren kan inte slappna av helt men systemet fungerar utmärkt i nästan alla fall. Nästa nivå skulle innebära att föraren kan slappna av helt.

Efter kritiken från Volvo och BMW – Elon Musk försvarar Teslas autopilot

Men enligt Teslachefen Elon Musk är den här nivån av autopiloten fortfarande viktig.

”Jag känner väldigt starkt att så snart vi har data som visar att autonoma bilar förbättrar säkerheten, ska vi lansera det. Även om det hypotetiskt är en eller två procent säkrare. 1,2 miljoner personer dör i bilolyckor varje år. En procent är 12.000 räddade liv”, sa han i samband med lanseringen av den uppdaterade autopiloten, skriver Electrek.

Enligt Elon Musk ska den nya autopilotfunktionen minska risken för en olycka med 50 procent.

”Det skulle vara moraliskt fel att hålla tillbaka funktioner som förbättrar säkerheten bara för att undvika kritik och av rädsla för att bli stämda”, sa han.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen