Här är landet där det är roligast att köra bil!

Data från 66 miljoner bilförare i hela världen ger oss svaret på frågan: Var är man lyckligast bakom ratten?
Annons

Ingenstans i världen är bilister lika lyckliga bakom ratten som i Nederländerna.

Det visar den årliga Driver Satisfaction Index 2016, en studie där data samlats från den sociala navigeringsappen Waze. Bakom datan finns 65 miljoner månatliga användare i 185 länder.

Körglädjen verkar europeisk: Åtta av de tio bästa länderna finns nämligen i Europa.

Med hjälp av appen kan man analysera kvaliteten på vägarna, trafiksäkerhet, service (tillgång till bränslemackar och p-platser), socioekonomiska kvaliteter (tillgång till bilar och bränslepriser) samt den allmänna glädjen inom communityn.

Nederländerna är alltså det land där förarna känner sig mest nöjda bakom ratten. De följs närmast av Frankrike, USA, Tjeckien och Sverige. Värst är det i El Salvador, följt av Filippinerna, Guatemala, Panama och Indonesien.

Den allra bästa staden är Valencia i Spanien – medan Bukarest kom på sista plats bland europeiska städer. Allra värsta staden i hela världen för bilister är Cebu, Filippinerna.

När det gäller delgrenarna ”säkerhet” samt ”tjänster” är Paris den bästa staden i Europa, medan Lissabon är sämst när det gäller säkerhet och Lille när det gäller service. Madrid är etta när det gäller kvaliteten på vägarna och även här rankas Bukarest som sämst.

Göteborg kommer på plats 49 bland världens städer medan Stockholm hamnar på 69:e plats.

Här hittar du hela rapporten.

Här är landet där det är roligast att köra bil!
De 20 länder där bilisterna trivs bäst bakom ratten. Poängen gäller det totala betyget för de fem kriterier som bedöms. Källa: Driver Satisfaction Index 2016
Annons
Annons
Rulla till toppen