Volvo V90 Cross Country som polisbil – så skulle den kunna se ut

Illustration: Olof Svanström Svenska polisen verkar ha varit riktigt nöjda med Volvo XC70. Den är vanlig som polisbil och har flera detaljer som poliserna säkert...
Annons

Volvo V90 Cross Country som polisbil – så skulle den kunna se ut
Illustration: Olof Svanström

Svenska polisen verkar ha varit riktigt nöjda med Volvo XC70. Den är vanlig som polisbil och har flera detaljer som poliserna säkert uppskattar: bland annat lättare insteg tack vare den högre markfrigången.

När Volvo nu visar upp nya V90 Cross Country ville vi förstås ta reda på hur den kommer se ut som polisbil.

Den ”vanliga” Volvo V90 har redan dykt upp som polisbil – men inte officiellt. Det var bilanpassningsföretaget Nilsson Special Vehicles som visade upp hur en V90 skulle kunna se ut som polisbil.

Än så länge vet vi inte om V90 Cross Country dyker upp som polisbil men det är ingen vild gissning. Både V70 och XC70 har slutat tillverkas och polisen behöver ständigt nya bilar till vagnparken.

Det viktigaste som görs när en bil anpassas till polisbil är att fjädringen måste klara av den tyngre lasten. Bilen måste klara kniviga körsituationer även med 385 kilo utrustning och flera personer ombord.

För Volvo XC70 fanns tre olika chassisättningar beroende på hur mycket bilen skulle lasta och på vilket sätt den skulle användas. Dessutom måste däcken och fälgarna klara av elaka trottoarkanter.

Om Volvo V90 CC dyker upp som polisbil har den stora skor att fylla. Hos polisen körde föregångaren XC70 över alla konkurrenter och utsågs till bästa polisbil någonsin.

Läs också: 10 tecken som avslöjar en civil polisbil

Annons
Annons
Rulla till toppen