Åkte dit för fortkörning i 88 mph – förnekade tidsresa

När rättegången kom var det poliserna som var försvunna...
Annons

55-årige Nigel Mills i engelska Essex köpte för ett antal år sedan en DeLorean. Mest för att han är en bilälskare och men också för att han och familjen tyckte om filmen ”Back to the Future”.

Han betalade 22.000 pund (245.000 SEK) för sin kultbil, ganska exakt lika mycket som den kostade som ny (ett pris som gjorde den svårsåld).

När filmkaraktären Doc Brown skapade sin DeLorean i filmen hade han ett mål för ögonen: Att kunna resa i tiden.

När Nigel Mills klockades av polisen i Essex hade han kört i 88 mph (141,6 km/h). Exakt den hastighet i vilken filmbilen kunde bryta tid- och rumförhållandet!

Men trots 88 mph så var Mills oförmögen att resa någon annanstans än till domstolen. Han tyckte nämligen att poliserna var onödigt nitiska och överklagade böterna.

”Det var 11 på förmiddagen en söndag och vägen var helt tom. Jag försökte inte resa i tiden”, säger Mills till The Guardian.

Men bilens magi verkade ändå till Mills fördel: De två poliserna som kallats som vittnen hade uppenbarligen gått bort sig i tid och rum och dök aldrig upp i rätten. Ärendet lades ner.

Inga uppgifter finns huruvida Mills utrustat sin bil med fluxkondensator – en anordning som är nödvändig för att kunna resa i tiden.

Kultbilen DeLorean – med kaross i rostfritt stål – byggdes i knappt 9.000 exemplar. På Mobile.de finns ett antal exemplar till salu med priser från 13.910 Euro upp till 59.000. Och ja, det finns även bilar med fluxkondensator… 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen