Alfa Romeos plan: Fler suvar och ny sedanmodell

Vi har flera gånger skrivit om Alfa Romeos produktplaner, som halkat ut på nätet och som senare har fått skrotas på grund av märkets ekonomiska problem. Nu...
Annons

Alfa Romeos plan: Fler suvar och ny sedanmodell

Vi har flera gånger skrivit om Alfa Romeos produktplaner, som halkat ut på nätet och som senare har fått skrotas på grund av märkets ekonomiska problem.

Nu kommer ytterligare en bild som visar vilka Alfa Romeo-modeller som ska lanseras under de kommande åren. Skillnaden är att modellerna kanske faktiskt blir verklighet den här gången – vi hoppas det, i alla fall!

Alfa Romeo har nyss lanserat sedanmodellen Giulia, och nästa modell ut blir suven Stelvio. I den här bilden är det bil två från vänster, det vill säga en ”midsize UV”, där UV står för Utility Vehicle.

Efter det ska åtminstone fyra modeller lanseras mellan 2017 och 2020.

• Till att börja med ska Alfa Romeo lansera en större sedanmodell som ska utmana BMW 5-serie, Volvo S90 och de andra premiumbilarna i samma klass.

• Till höger om den hemliga sedanmodellen finns två nya suvar, men det skulle också kunna vara två varianter av samma suv – till exempel en rymligare familjeversion och en mer designinriktad coupévariant, ungefär som BMW X3 och X4. Det är inte klart hur stora de här suvarna blir.

• Det kommer ocskå två ”specialmodeller”, men exakt vad det står för är inte helt klart…

• …och en ny halvkombimodell, gissningsvis en ersättare till dagens Giulietta som då ska utmana nästa generation Volkswagen Golf.

Annons
Annons
Rulla till toppen