Ford GT fast för fortkörning – hamnar i domstol

”Här gick det lite fort, får jag se körkortet”. Den lokala polisen är måttligt road av testförarnas hastighetsnivå på allmänna vägar. Även om du är...
Annons

Ford GT fast för fortkörning – hamnar i domstol
”Här gick det lite fort, får jag se körkortet”. Den lokala polisen är måttligt road av testförarnas hastighetsnivå på allmänna vägar.

Även om du är testförare av Ford GT gäller samma trafikregler som för alla andra. Det fick tre av Fords anställda erfara när de åkte fast för fortkörning. En av förarna körde 101 mph (160 km/h) på en 50-skyltad väg och då blir det domstolen som får bestämma lämpligt straff.

Fortkörningen ska ha skett i onsdags, i Glenwood Canyon i Colorado, USA. Flera polisgrupper samverkade för att mäta och stoppa de tre bilarna.

Enlig polisen är det inte ovanligt att bilindustrin testar bilar i området där det finns bergspass på hög höjd. Och ibland körs det betydligt över hastighetsgränserna. Något som även händer i Norrland där bilindustrin gör vintertester. I februari 2005 omkom en 45-årig kvinna då hon blev påkörd i Ytterhogdal av en testförare från Mercedes.

Annons
Annons
Rulla till toppen