Mustang pulvriseras mot stolpe – men ett mirakel sker

Uppgifterna är ännu så länge sparsamma, men vad vi förstått kunde föraren till den här Mustangen promenera från olycksplatsen på egna ben. Det påstås att...
Annons

Uppgifterna är ännu så länge sparsamma, men vad vi förstått kunde föraren till den här Mustangen promenera från olycksplatsen på egna ben. Det påstås att föraren körde över 140 km/h på en 50-väg och på något sätt tappade kontrollen över bilen, som sladdade in i en kraftig lyktstolpe.

Kraschen var våldsam och Mustangen slets itu mot lyktstolpen. Tittar man på filmen från USA så är det helt osannolikt att någon kunnat överleva en sådan krasch. Olyckan ska ha skett i Ballard, Seattle, i delstaten Washington.

Tittar vi på videofilmen nedan så ser vi att vänsterdörren och förarstolen samt rattstången och delar av vänstra instrumentpanel är i stort sett intakta. Men allting annat är fullständigt, totalt och intill minst beståndsdel pulvriserat.

Bakdelen av bilen har slitits av och baksätet, bagageutrymmet samt bakaxeln sitter prydligt parkerat mot ett staket. På samma staket sitter cabställningen och suffletten slarvigt upphängda. Hela området är bestrött av små, fragmentariska delar av det som en gång var en Ford Mustang cabriolet med fyrcylindrig EcoBoost-motor. Motorn? Jo, den ligger också slängd mot staketet. Framvagnen ligger slingrad runt foten av lyktstolpen.

Sannolikheten att överleva en sådan här krasch? Förmodligen en på tusen. Men bilföraren har haft en otrolig tur och smällen har träffat precis ”rätt”. Dags att köpa en trisslott?

Annons
Annons
Rulla till toppen