The Stig är tillbaka hos Jeremy Clarkson och gänget

Som alla vet har gamla grabbgänget Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May lämnat Top Gear och startat en ny TV-show hos Amazon. ”The Grand Tour”...
Annons

Som alla vet har gamla grabbgänget Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May lämnat Top Gear och startat en ny TV-show hos Amazon. ”The Grand Tour” ska turnera runt i världen och spela in avsnitt i ett jättelikt tält med publik. Premiär för nya serien blir det 18 november.

Mycket av det vi kommer ihåg från Top Gear går dock inte att lyfta över till The Grand Tour. I TV-branschen vaktar man noga sitt ”format”, alltså de idéer och unika beståndsdelar som är grunden i programmet. En sådan detalj i Top Gear är den mystiska racingföraren The Stig som alltid gömde sig bakom en vit integralhjälm.

Det var länge en hemlighet vem som dolde sig i den vita overallen men 2010 valde racingföraren Ben Collins att lägga alla kort på bordet och berättade i boken ”The Man In The White Suit” att det var han som körde för Top Gear. BBC tackade för det avslöjandet genom att ge Ben Collins sparken.

I den nya videon som vi ser längre ned på sidan har Jeremy Clarkson, Richard Hammond och James May samlats på en racingbana för att testa ett gäng snabba sportbilar. För att klocka varvtider letar de efter en lämplig racingförare och hittar – just det, Ben Collins!

Den något bedagade racingföraren hittas liggande i en depåbox och de tre programledarna diskuterar vad han ska kallas. Jeremy Clarkson föreslår namnet ”The Stog” men sen får det bli ”The Ben Collins”. The Grand Tour samlar alltså gamla bekanta namn och spänningen stiger inför premiärprogrammet i november.

The Stig är tillbaka hos Jeremy Clarkson och gänget
Efter sex års frånvaro är Ben Collins tillbaka igen, precis där han ska vara. Samma vita racingoverall, men utan integralhjälm den här gången.
Annons
Annons
Rulla till toppen