BMW M3-modellerna du kanske inte hade koll på

BMW-entusiasterna har förstås inte missat att M3 fyller 30 år. Första generationen har fått kultstatus men även modellgenerationerna som följde är hett eftertraktade. Men vid...
Annons

BMW-entusiasterna har förstås inte missat att M3 fyller 30 år. Första generationen har fått kultstatus men även modellgenerationerna som följde är hett eftertraktade.

Men vid sidan om M3-modellerna finns en del häftiga konceptversioner som aldrig sattes i serieproduktion. Nu lyfter BMW på täcket och visar upp några av dem.

BMW M3-modellerna du kanske inte hade koll på

BMW M3 E30 Pickup

Jodå, första generationen BMW M3 fanns i en väldigt ovanlig version som pickup – men bara som koncept. Den byggdes aldrig i serieversion, och den byggdes inte heller för att ta reda på om en pickup-M3 var något som BMW-köparna ville ha.

Istället byggdes bilen för att transportera verktyg och annat på M-divisionens område. Karossen hämtades från cabrioletversionen av M3. Pickupversionen har inte de bredare hjulhusen från sedanversionen av M3.

Under huven fanns en nedtrimmad version av M3-fyran som såldes i den italienska specialversionen BMW 320iS. Senare fick bilen dock den riktiga M3-motorn. Bilen tjänstgjorde i över 26 år innan den pensionerades så sent som 2012.

BMW M3-modellerna du kanske inte hade koll på

BMW M3 E36 Compact

Hade det här kunnat bli en föregångare till dagens BMW M2 eller 1-serie M Coupé? En slags instegsversion till livet som BMW M-ägare?

BMW M3 Compact är en blandning av M3 E36 och 3-serie Compact och siffrorna lovade gott: den raka sexan på 3,2 liter hade förmodligen inte haft några problem att sätta bra fart på bilen som vägde in på 1.300 kilo.

BMW M3-modellerna du kanske inte hade koll på

BMW M3 E46 Touring

Sedanversioner av BMW M3 har kommit och gått men tänk om E46-generationen hade kommit som kombimodell? Det hade i så fall blivit en tuff utmanare till Audi RS 4 Avant.

BMW M3-modellerna du kanske inte hade koll på

BMW M3 E90 Pickup

Även E90-generationen av BMW M3 kom som pickup. Men inte heller den här gången blev det någon serieproduktion. Bilen testades dock på Nürburgring och fotograferades av många spionfotografer, vilket spädde på ryktesspridningen om att BMW faktiskt skulle lansera en M3 Pickup.

Även den här gången använde sig ingenjörerna av en M3 Cabriolet som utgångspunkt. Det bästa av allt: bilen är helt gatlegal!

Annons
Annons
Rulla till toppen