Bildläcka: Är detta nya BMW M5?

Nästa BMW M5 väntas få premiär vid bilsalongen i Genève i mars 2017. Enligt "Cammed & Tubbed" har en anställd redan läckt ut bilder på nya M5.
Annons

Bildläcka: Är detta nya BMW M5?
Detta kan vara nästa generation BMW M5. Bild: Camvanderhorst.

Förra veckan hade nya generationen BMW 5-serie premiär, och bara några timmar senare kunde vi se en dataillustration av kommande M5.

En förserie av BMW M5 väntas få premiär på Geneva Motor Show i mars 2017 vilket innebär att lanseringen av en M5 kommer i ett tidigare skede än vad som tidigare varit brukligt under 5-seriens livscykel. Redan nu kan vi dock se bilder på bilen som alltså troligen är kommande M5. 

Enligt ”Cammed & Tubbed”, som var först med att publiceringen av bilderna som visar front och akter, är det en anställd på BMW som har läckt bilderna.

Precis som med nya 5-serien, ser nya M5 ut att får en ganska återhållsam exteriör designuppdatering, särskilt i jämförelse med den mer extrema BMW M4. De stora nyheterna ser vi under huven.

M5:ans närmaste rival, Mercedes-AMG E 63, kommer enligt uppgifter i Autocar att bjuda på strax över 600 hk, och den 4,4-liters V8 dubbelturbo-motorn i nästa M5 förväntas naturligtvis matcha dessa siffor.

Nästa generation M5 blir också den första M-modell, som inte är suv, att erbjudas med fyrhjulsdrift, xDrive, som tillval.

Bildläcka: Är detta nya BMW M5?
Bild: Camvanderhorst
Annons
Annons
Rulla till toppen