Kevin lurar alla – årets omkörning i rallycross

Visserligen är det en deltävling kvar men Mattias Ekström kan redan utropa sig som ny VM-mästare i rallycross. Och vi kan nog även dela ut...
Annons

Visserligen är det en deltävling kvar men Mattias Ekström kan redan utropa sig som ny VM-mästare i rallycross. Och vi kan nog även dela ut ”årets omkörning” till konkurrenten Kevin Eriksson.

Trots en ålder på blott 20 år har Kevin Eriksson imponerat i rallycrossen. Men då ska man veta att Kevin började med folkrace redan när han var 15 år. I sin RX-debuttävling, i Argentina 2014, drämde Kevin till med en tredjeplats och satte ”gubbarna” på plats.

Filmklippet nedan är från finalheatet i söndags. Kevin Eriksson startar från andra ledet och därmed borde (nästan) alla chanser till en topplacering vara borta. Men Kevin styr långt ut i första kurvan och lyckas hålla hastigheten uppe, trots att han nästan går med häcken först.

Två dagar gammal, men redan en klassiker. Är det Sveriges nästa världsmästare i rallycross som vi ser?

Mattias Ekström kommer ”bara” femma i det här finalheatet men är nog inte så ledsen för Kevins framfart. Det var tack vare den fräcka starten och Kevins finalvinst som Petter Solberg inte fick de poäng han behövde för att fortfarande ha guldvittring.

Annons
Annons
Rulla till toppen