Premiär: Jon Olsson nya Monster Huracan – 800+ hk

Begränsningen ”för mycket” finns inte hos freestyleåkaren Jon Olsson och nu presenterar han sin nya, kompressormatade Lamborghini Monster Huracan. Med över 800 hk i den...
Annons

Begränsningen ”för mycket” finns inte hos freestyleåkaren Jon Olsson och nu presenterar han sin nya, kompressormatade Lamborghini Monster Huracan. Med över 800 hk i den kompressormatade V10-motorn – och skidbox på taket – är den redo att ta honom till vinterns alla tävlingar.

På sin hemsida presenterar Jon Olsson den nya firmabilen som ska ta honom runt på årets skidsäsong. Det började med en vit Lamborghini Huracán LP 610-4 som levererades i januari. Lambon strippades snabbt på alla karossdelar för att få ett så kallat widebody-kit, men någonstans längs vägen kom Jon Olsson på andra idéer.

Istället för att satsa på enbart ögongodis bestämde sig Jon Olsson för att behålla de fina vägegenskaperna och istället förbättra prestanda – rejält. Uppdraget att trimma motorn gick till Stertman Motorsport i Nynäshamn som utgick från en VF Engineering kompressorsats till V10-motorn. Med tvångsmatning ökar toppeffekten till 817 hk och 827 Nm men Stertman Motorsport plockade även på ett sportavgassystem från Akrapovic och fortsatte att utveckla motorstyrningen.

Den exakta toppeffekten och prestandasiffror är något som Jon Olsson håller hemligt, ännu så länge. Det enda han avslöjar är att tidiga tester med Lambon visade 100–200 km/h acceleration på 5,3 sekunder.

En väghållningssats från K&W sänkte Lamborghinin lite närmare snön och för att göra bilen mera praktisk på vintern byttes de keramiska bromsskivorna ut mot stålskivor från GiroDisc.

För att få plats med skidorna vände sig Jon Olsson ännu en gång till 56°Nord. De valde en uppdaterad version som liknar den Jon Olsson använde på sin tidigare projektbil Audi RS6 DTM. Givetvis handjagad i kolfiber och försedd med speciella fästen för att sitta stabilt även i hög hastighet.

Sist men inte minst är det WrapZone som lagt på folien i det för Jon Olsson klassiska temat snökamouflage. Det finns fler bilder och filmer till Jon Olssons nya Lamborghini Monster Huracán på hemsidan, se länken nedan.

 

Jon Olssson official homepage

 

Premiär: Jon Olsson nya Monster Huracan – 800+ hk
Klassiskt snökamouflage. Ett elände att hitta bilen ute i naturen.
Premiär: Jon Olsson nya Monster Huracan – 800+ hk
Det krävs speciella fästen för att få upp takboxen på rätt höjd över motorluckan.
Premiär: Jon Olsson nya Monster Huracan – 800+ hk
Bilen är numera modifierad med en kompressorsats från VF Engineering. Toppeffekt en bra bit över 800 hk.
Premiär: Jon Olsson nya Monster Huracan – 800+ hk
Vi förstår inte riktigt hur man öppnar motorluckan med skidboxen på, men det finns säkert en smart förklaring.
Annons
Annons
Rulla till toppen