Volvo V90 kan vinna priset där Tesla är ständig favorit

Det gäller att ligga bra till både när det gäller miljöprestanda och säkerhet för att kunna vinna titeln Miljöbästa bil, som organisationen Gröna Bilister utser....
Annons

Det gäller att ligga bra till både när det gäller miljöprestanda och säkerhet för att kunna vinna titeln Miljöbästa bil, som organisationen Gröna Bilister utser.

Det innebär bland annat att bilen ska kunna drivas med förnybart bränsle, att den ska vara energieffektiv och att den ska ha fem stjärnor hos krocktestinstitutet Euro NCAP.

Inför Miljöbästa bil 2017 ställer ett 30-tal bilar upp och vinnaren presenteras den 16 november. Målet är att ge uppmärksamhet åt biltillverkare som vill gå före och driva på utvecklingen mot klimatsmartare bilar.

Volvo V90 kan vinna priset där Tesla är ständig favorit
Johanna Grant är ordförande för Gröna Bilister.

”Rankingen visar att tekniken är här och fler bilister kan bli gröna bilister. Det är oerhört viktigt i och med att Sverige är ett avlångt land där bilen behövs. Men vi får inte glömma bort att hållbar mobilitet även handlar om att tillgängliggöra alternativ till bilen”, säger Johanna Grant, ordförande för Gröna Bilister.

Titlarna som går att vinna är ”bäst för privatbilisten”, ”bäst för företaget” och ”folkets val”, som utses tillsammans med auto motor & sports läsare. Förra året vann Nissan Leaf priset som miljöbästa bil både för privatbilisten och företaget. Tesla Model S vann ”folkets val”, en titel som den också vann i 2015 års omgång.

Gasdrivna Volvo V90 Bi Fuel är en av bilarna som skulle kunna vinna titeln 2017, men hela listan över alla möjliga vinnare avslöjas senare.

Hur kan vi göra Recharge bättre? Här har du chansen att tycka till om Sveriges nya sajt om elbilar och framtidens teknik.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen