VW behöver spara – kan skrota vissa modeller

Volkswagen Golf finns i många olika varianter, och det är också en av modellens styrkor: det brukar finnas en Golf som passar de flesta bilköpare....
Annons

Volkswagen Golf finns i många olika varianter, och det är också en av modellens styrkor: det brukar finnas en Golf som passar de flesta bilköpare. Men när den ansiktslyfta versionen av Golf snart visas upp planerar Volkswagen att göra modellen mer kostnadseffektiv, och det innebär att vissa modellvarianter skrotas, skriver Autocar.

Ansiktslyfta Volkswagen Golf börjar säljas tidigt nästa år, men då kommer den inte i lika många varianter som dagens modell. Volkswagen har som mål att öka vinstmarginalen från låga 1,7 procent och då måste modellerna bli mindre komplexa att tillverka och utveckla.

”Vi måste vara mer agila och innovativa”

”Vi måste förenkla produkterbjudandet i nästa Golf och ha färre varianter, eftersom vi måste få mer kostnadseffektivitet i vårt företag. Vi måste vara mer agila och innovativa och det här är ett exempel”, säger Herbert Diess, märkeschef för Volkswagen, till Autocar.

Han vill inte avslöja exakt vilka kaross- eller motorvarianter som kan försvinna men vi vet redan nu att toppmodellen Golf R400 är nedlagd. Volkswagen Golf finns som halvkombi, kombi, cabriolet, Sportsvan och Alltrack. En lågoddsare är att Volkswagen väljer att stoppa utvecklingen av åtminstone cabrioletmodellen – det är en marknad som minskat ordentligt de senaste åren.

Annons
Annons
Rulla till toppen