Nya modellen blir en sportig suv

Opel lanserar en ny crossover-modell i början av 2017. Namnet blir Crossland X och hamnar storleksmässigt i samma grupp som märkessyskonet Mokka X, men den blir sportigare.
Annons

Nya modellen blir en sportig suv
Opel Crossland X kommer i början av 2017.

Opels representant i suvarnas kompaktklass är Mokka X, och har sålts i cirka 600.000 exemplar i Europa. Men försäljningssiffrorna för segmentet, där vi bland annat hittar vi Nissan Juke, Kia Soul och Skoda Yeti, fortsätter att stiga och därför lanserar Opel i början av 2017 ytterligare en modell, Crossland X.

Crossland X blir sportigare än Mokka X, och kallas därför inte suv utan ”cuv”, där c står för crossover. Namnet är annorlunda och intressant vilket passar den nya bilens karaktär, enligt Opel.

”Köparna av bilar i B-segmentet vill också ha bilar med mer personlighet”, säger Opels marknadschef, Tina Müller. ”Vi uppfyller dessa förväntningar med Crossland X och erbjuder en bil med spännande design och som är lättmanövrerad i city, pålitlig på långa sträckor samt har gott om utrymme för barn och matkassar”.

Sedan 2010 har försäljningssiffrorna för SUV- och CUV-modeller femdubblats. Opel räknar med att Crossland X kommer att ge ytterligare kraft till det här segmentet och ökad tillväxtpotential. 

Annons
Annons
Rulla till toppen