Snökaoset fortsätter – bilister fast i sina bilar i natt

Snökanonen som drog in över Stockholm under onsdagen ledde till enorma trafikproblem. Många av köerna uppstod när bilar och tung trafik med sommardäck inte kommer...
Annons

Snökanonen som drog in över Stockholm under onsdagen ledde till enorma trafikproblem. Många av köerna uppstod när bilar och tung trafik med sommardäck inte kommer fram. Nu måste alla stillastående fordon bärgas bort – men det är lättare sagt än gjort.

I skrivande stund (23.10) sitter många bilister fortfarande fast i trafiken. Vissa har varit stillastående i uppemot tio timmar, eller ännu mer. Det har rapporterats om barn som är trötta och hungriga, barn som ska till akuten och personer med diabetes som alla sitter fast.

Just nu finns flera Facebookgrupper där privatpersoner och företag försöker hjälpas åt. Vissa som bor i närheten av de större vägarna går ut med vattenflaskor, frukt, mat och annat.

Lämna inte bilen

Polisen och Trafikverket avråder från att lämna bilen stående längs vägarna. Dels är det riskabelt att gå på motorvägen och dels skapas ett nytt hinder för snöröjningen och alla andra bilister bakom.

De drabbade vägarna

Det verkar främst vara tre vägar som är drabbade, men du får gärna rapportera om fler.
• E4/E20 Södertälje–Sollentuna
• 222 Värmdöleden
• E18 Enköpingsvägen

Så får du koll på trafikläget

Använd Google Maps eller Waze för att se hur trafikläget är just nu.

Facebookgrupper med hjälp

Du kan också använda dessa grupper på Facebook för att hjälpa till eller för att själv kalla på hjälp.

Snöakuten2016
Stockholm snökaos

Övernattning, mat och dryck

Vi rekommenderar att du håller koll på läget i Aftonbladets chatt eller i Facebookgrupperna. Men när vi publicerade den här artikeln var det flera insatser på gång utmed vägarna:

• En restaurang i Täby delar ut hamburgare på E4 Uppsalavägen.
• Dieselverkstaden i Nacka har öppet för övernattning.
Nacka Stadshus har öppet och bjuder på kaffe.


Snökaoset fortsätter – bilister fast i sina bilar i natt
Annons
Annons
Rulla till toppen