Han körde som en gud och gjorde årets räddning

I en kommentar efter helgens regniga F1-lopp i Brasilien sa Mercedes motorsportchef Toto Wolff att ”Max Verstappen omdefinierar fysikens lagar”. Och om det inte var...
Annons

I en kommentar efter helgens regniga F1-lopp i Brasilien sa Mercedes motorsportchef Toto Wolff att ”Max Verstappen omdefinierar fysikens lagar”. Och om det inte var fysik så var det magik, vilket ni kan se i filmklippen längre ned på sidan.

För de av er som inte såg helgens Formel 1-lopp så blev det en synnerligen blöt historia. En del förare valde regndäck och andra körde på ”intermediate-däck”, alltså ett mellanting av regndäck och slicks. Regnet avtog en aning och Max Verstappen – som då var på andra plats – kallades in på varv 42 för att byta till intermediate. Det visade sig dock vara en chansning på fel håll och han fick byta tillbaka till regndäck på varv 54, vilket gjorde att han föll långt tillbaka i fältet.

Under loppets sista 17 varv avancerade Max Verstappen från position 16 till tredje plats. På vägen passerade han bland annat Rosberg, Räikkönen och Vettel – som ju knappast är några duvungar på våta banor.

Som man ser i filmklippen nedan valde Max Verstappen ofta att gå om på utsidan i kurvorna, vilket egentligen inte ska vara möjligt eftersom det finns mer vatten och smuts (= sämre grepp) där flertalet bilar inte kör.

Max Verstappen stod också för ”årets räddning” när hans bil tappade greppet fullständigt på varv 39 och gick på tvären i cirka 270 km/h. Men på något mirakulöst sätt fick Verstappen tillbaka kontrollen och kunde undvika sidobarriären. Lewis Hamilton vann före teamkollegan Nico Rosberg, vilket gör att VM-guldet fortfarande är en öppen historia inför sista loppet i Abu Dhabi.

Annons
Annons
Rulla till toppen