Tre nya Mercedes-AMG GT-modeller – här är svenska priser

AMG breddar sin sportvagnsfamilj med tre nya modeller. Två roadsters, AMG GT och GT C, samt den extrema AMG GT R som lanseras under våren 2017. Så här mycket kostar de i Sverige.
Annons

Tre nya Mercedes-AMG GT-modeller är redo för den svenska marknaden.

AMG GT R är en extrem racingbil och lanseras under våren 2017. V8 biturbo-motorn levererar 585 hästar och i kombination med modifierad fjädring, nya aerodynamik och intelligent lättviktskonstruktion är detta valet för den som tycker att en dag på racingbanan är en självklar del av bilägandet. Den kostar från 1.645.000 kronor.

Tre nya Mercedes-AMG GT-modeller – här är svenska priser
AMG GT R har en renodlad racingmotor.

I AMG GT Roadster sitter en 4-liters V8 med dubbelturbo på 476 hk. Den kostar från 1.324.000 kronor.

AMG GT C roadster är en helt ny modell som placerar sig mellan AMG GT S och R. Den bjuder på ett aggressivare utseende och dito prestanda, 557 hk och ett vrid på 680 Nm. Modellen har fått en del teknik från AMG GT R, bland annat aktiv styrning av bakaxeln. Dessutom känner vi igen släktskapet från storebror i Panamerica-grillen och den breda bakändan.

AMG GT C Roadster leveraras med interiör i nappaläder som standard, AMG Performance ratt och det extra körprogrammet Race.

För första gången är AMG-Performance sätena möjliga att köpa med Airscarf nackvärme och sätesventilation, för att kunna köra nercabbat även under kyliga dagar. AMG GT C Roadster kostar från 1.614.000 kronor.

Taket öppnas och stängs på elva sekunder i båda roadster-varianterna, i hastigheter upp till 50 km/h.

Tre nya Mercedes-AMG GT-modeller – här är svenska priser
Mercedes-AMG GT C Roadster har fått Panamerica-grillen.
Annons
Annons
Rulla till toppen