Här åker Lamborghinin på storstryk av en risig pickup

När du vet att någon kommer att gråta sig till sömns. Hehe...
Annons

Här åker Lamborghinin på storstryk av en risig pickup
Lambo vs risig Cheva-picks från 70-talet. hur ska det går? (Se filmen nedan)

Den där känslan när man glider upp jämte en lirare som sitter i sin feta sportbil, kanske en Lamborghini, och som ser så där löjligt nöjd ut.

Kanske varvar han lite vid trafikljuset och laddar för en riktigt bra start. Det vill säga, han laddar för att ”kränka” din risiga bil – och med risig avses allt som inte är en motsvarande sportbil.

Han ser framför sig hur han kommer först till nästa stoppljus, hur han kör åttor runt dim risiga gamla bil, kanske rentav hinner ta en espresso innan din risiga gamla bil kommer ikapp.

Men det är vad han tror. Du däremot, du vet hur det ligger till.

Du vet att den lille glitterpinnen i Lambon kommer att gråta sig till sömns inatt. Han kommer vilja sälja sin Lambo och börja cykla. Så förnedrad kommer han att bli. Hehe…

Utan att avslöja för mycket, men du kan nog räkna ut hur det går, kolla den störsköna filmen (nedan). 

 

Här åker Lamborghinin på storstryk av en risig pickup
Vad ska en ”sleeper” ha för nummerplåt om inte ZZZZZZ….

I klippet från ett dragrace i USA ser vi i ena ringhörnan en läckert grön Lamborghini. I den andra en riktigt risig pickis, en Chevrolet C10 från 1970. Tiden har inte gått fram med varlig hand om man säger så… 

Men i det här fallet är det inte utsidan som räknas. Tvärtom. Det är en exceptionellt fet ”sleeper”. Den här Chevan har gjort sig känd i USA som ”Farmtruck” och är stationerad i Oklahoma. 

Det finns inte så mycket uppgifter om motorn, men enligt sajten Speedhunters handlar det om en 8-liters bigblock Chevrolet med dubbel lustgasinsprutning (tvåstegs, vilket inte är så ovanligt).

”Anledningen att man har dubbla insprut för lustgasen är att man då kan lägga på kraften i två steg. Vid starten behöver du lagom mycket effekt och det är lätt hänt att spinna bort bakhjulen med för mycket kraft (svårt att dosera med lustgas, det blir lite ”digitalt”, allt eller inget). Ett första steg lustgas från start och sen när man kommit en bit ut på banan och har bra grepp så slår man på nästa steg lustgas”, säger Pär Brandt.

• Se och njut av en den här underbara underdogen. Sedan stämplar du ut, varvar upp och skyndar hem. Det är ju fredag.

Trevlig fälg!

Annons
Annons
Rulla till toppen