Volvos nya superstunt

I Volvos nya spektakulära reklamfilm hakar en skärmflygare fast i en lastbil. Sedan kommer en tunnel...
Annons

Om det är Jean-Claude van Damme som gör en episk split mellan två lastbilar, eller 2400 HP Iron Knight som sätter hastighetsrekord kan man i alla fall slå fast att Volvo Lastvagnar tar inte den enkla vägen när det kommer till reklam – vilket för tankarna till filmen med 4-åriga Sofie som fick köra hinderbana med en Volvo-lastbil med en lastbil.

Nu presenterar Volvo LV ytterligare ett ”extremt stunt”, och den här gången får vi se en skärmflygare, Guillaume Galvani, som hakar fast i Volvo nya lastbil FH 540. Lastbilsföraren Louise Marriotts uppgift är att hålla rätt hastighet på ett extremt kurvigt och kraftigt stigande vägparti så att skärmflygaren kan flyga bakom. 

Den mest spektakulära scenen är när både lastbil och skärmflyg ska ta sig under en bro. Skärmen ser inte ut att ha många centimeter tillgodo utan att skrapa i vingspetsarna.

Stuntet filmades i Dinariska alperna i Kroatien, en stor bergskedja som sträcker sig över områden i Albanien, Bosnien och Hercegovina, Italien, Kosovo, Montenegro, Serbien och Slovenien.

Förtutom filmen med själva stuntet, ovan, finns två andra filmer (under). Den första med fakta och detaljer om lastbilen, FH 540. Den andra är en bakom-kulisserna-film där vi får veta mer om hur föraren och skärmflygaren arbetade för att göra stuntet tillsammans.

Annons
Annons
Rulla till toppen