Här är BMW:s kommande elbilar och laddhybrider

BMW stod inför ett vägskäl tidigare i år, när styrelsen skulle bestämma om hur framtidens elbilssatsning skulle se ut. Nu står det klart att BMW:s elbil...
Annons

BMW stod inför ett vägskäl tidigare i år, när styrelsen skulle bestämma om hur framtidens elbilssatsning skulle se ut. Nu står det klart att BMW:s elbil i3 ska uppdateras och att den senare också ska ersättas med en ny modell. Dessutom ska BMW visa upp eldrivna versioner av Mini och suven X3.

Nu väljer BMW att snabba på satsningen på elbilar med hjälp av flexibla plattformar. Idag har BMW-modellerna stöd för förbränningsmotorer och laddhybridteknik, medan elbilen i3 bygger på en helt egen arkitektur. Men de nya plattformarna som utvecklas nu har fullt stöd även för elbilsteknik.

BMW kallar det för att gå in i ”fas 2” av elbilsstrategin, efter att ha lanserat de futurustiska modellerna i3 och i8. Målet är att sälja 100.000 laddhybrider och elbilar under 2017, vilket i så fall är lika mycket som BMW sålt under de tre senaste åren.

Här är BMW:s kommande elbilar och laddhybrider
BMW i3 kommer i en andra generation, så det verkar alltså inte som att i-modellerna har spelat ut sin roll nu när BMW ska lansera eldrivna versioner av de ”vanliga” modellerna.

Trots att BMW alltså ska lansera eldrivna versioner av de ”vanliga” modellerna verkar BMW:s i-division inte ha spelat ut sin roll.

”BMW i fortsätter vara vår spjutspets när det gäller innovation och de kommer fortsätta öppna upp banbrytande teknologier för BMW-gruppen”, sa märkeschefen Harald Krüger på ett pressevent i förra veckan, skriver Automotive News.

Här är BMW:s kommande elbilar och laddhybrider
BMW:s försök med vätgasbilar går vidare. Här är BMW Hydrogen 7 från 2007.

Förutom elbilssatsningen ska BMW öppna ett separat utvecklingscenter för självkörande bilar.

Det finns heller inga planer på att lägga ned utvecklingen av bränslecellsbilar, där BMW samarbetar med Toyota. Enligt BMW-chefen är det inte omvandlingen av energi eller teknikens effektivitet som begränsar utvecklingstempot utan att det finns få tankställen.

Kommande elbilar och laddhybrider från BMW

2017: Mini Countryman E (laddhybrid)
2018: BMW i8 Spyder (laddhybrid)
2019: Mini med eldrift
2020: BMW X3 med eldrift


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen