Ferrari sålde sista LaFerrari – dyraste någonsin

Ferrari hade bestämt sig för att bygga en begränsad serie på 499 exemplar av LaFerrari coupé, plus ytterligare 209 exemplar av den taklösa LaFerrari Aperta....
Annons

Ferrari hade bestämt sig för att bygga en begränsad serie på 499 exemplar av LaFerrari coupé, plus ytterligare 209 exemplar av den taklösa LaFerrari Aperta. Men Ferrari har gjort ett undantag och tillverkat den sista LaFerrari, med chassinummer 500.

Anledningen till att Ferrari gjorde ett undantag från det ursprungliga beslutet var att man ville ge ett bidrag till återuppbyggnaden i centrala Italien, som drabbades av två svåra jordbävningar under hösten.

Auktionen skedde på eventet ”Finali Mondiali”, som det här året hölls på Daytona International Speedway i USA. Det sista och högsta budet var på en nivå som ingen annan kunde utmana – jämna sju miljoner dollar (65 miljoner kronor).

Det tidigare prisrekordet för en Ferrari var 48 miljoner kronor (5.170.000 dollar), vilket betalades för en bil som auktionerades i augusti under Monterey Car Week.

”Standardpriset” för en LaFerrari började vid strax under två miljoner dollar, för de 499 exemplar som först byggdes. Svenskt pris lär ha varit kring tolv miljoner kronor, mycket pengar men ”billigt” med tanke på den förmodade värdeökningen.

Ferrari sålde sista LaFerrari – dyraste någonsin
Det specialbyggda, sista exemplaret av LaFerrari utmärker sig med några extra detaljer. De vita linjerna utgår från den italienska flaggan vid nästippen, vilket markerar syftet med bilen. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen