Alonso till Mercedes – eller MotoGP?

I samma ögonblick som Nico Rosberg deklarerade att han tänkte sluta med Formel 1 började telefonen ringa hos Toto Wolff, stallchef för Mercedes. ”80 procent...
Annons

I samma ögonblick som Nico Rosberg deklarerade att han tänkte sluta med Formel 1 började telefonen ringa hos Toto Wolff, stallchef för Mercedes.

”80 procent av startfältet har ringt. De som inte ringt har väl inte mitt telefonnummer”, skojade (?) Wolff i en intervju med tysk media.

Men en förare står mer i fokus än andra: Spanjoren Fernando Alonso, som efter sina VM-titlar fört en alltmer anonym tillvaro längre bak i startfältet.

Och Mercedes är intresserade.

”Han är en förare som jag respekterar väldigt mycket. Han kombinerar talang med fart och erfarenhet. Allt finns där”, säger Toto Wolff till BBC.

Största hindret: Det lär kosta några dollar att köpa ut Alonso från kontraktet med McLaren. Och spanjorens turbulenta förhållande till Lewis Hamilton kan också sätta en käpp i hjulet.

De båda körde tillsammans hos McLaren 2007, ett stormigt partnerskap som avslutades när Alonso bad om att få sitt kontrakt rivet.

Fortfarande är dock Mercedes tidigare testförare Pascal Wehrklein, 22, det mest troliga valet. Ett annat namn som flitigt nämns är Williams-föraren Valtteri Bottas. Oavsett vem som tar den lediga platsen så kommer denne att få köra på lika villkor med Hamilton.

”Båda får samma möjlighet och samma status. Man kan inte ha en hackordning”, säger Wolff.

Alonso har i dagarna senaste dagarna varit involverad i ett sponsorjippo med Honda i Japan. Där har han bland annat fått köra John Surtees Honda-racerbil från 1968. Och så några varv tillsammans med MotoGP-stjärnan Marc Márquez. Den senare twittrar att ”nästa gång får du lära mig att köra på fyra hjul”.

Annons
Annons
Rulla till toppen