Äntligen – första muskelbilen med fyrhjulsdrift

”Muscle car” var ett begrepp som myntades i mitten av 60-talet och receptet var enkelt: stor V8:a i en liten bil = hur kul som...
Annons

”Muscle car” var ett begrepp som myntades i mitten av 60-talet och receptet var enkelt: stor V8:a i en liten bil = hur kul som helst. Fast det krävdes breda bakdäck för att få bra grepp och kombination lämpade sig illa för vinterbruk.

Men nu är det nya tider och det senaste årtiondet har levererat fantastiska, amerikanska muskelbilar som är snabba både på racingbanan och vid rödljusen. Fast det har saknats en sak: fyrhjulsdrift. Något som Dodge ändrar på med nya modellen Challenger GT AWD.

Dodge Challenger GT AWD har en liknande drivlina som fyrdörrars Charger AWD. Det innebär 3,6-liters Pentastar V6 med 309 hk (305 hp) och 363 Nm. 90 procent av det maximala vridmomentet finns tillgängligt mellan 1.800–6.400 rpm. Framhjulsdriften är manuellt urkopplingsbar och grundmodellen börjar vid 34.500 dollar i USA.

Produktionen av Dodge Challenger GT AWD ska inledas i januari och leveranserna till kund startar i första kvartalet 2017.

Dodge Challenger är en populär bilmodell i USA och det här året kommer man att leverera en bit över 60.000 bilar.

Annons
Annons
Rulla till toppen