Stopp för nya förslaget – besiktningsregler blir kvar

Foto: Besikta/Creative Commons Förslaget om att glesa ut bilbesiktningarna till vartannat år får nej från regeringen. Transportstyrelsens förslag var att följa direktiven från EU, men nu...
Annons

Stopp för nya förslaget – besiktningsregler blir kvar
Foto: Besikta/Creative Commons

Förslaget om att glesa ut bilbesiktningarna till vartannat år får nej från regeringen. Transportstyrelsens förslag var att följa direktiven från EU, men nu blir istället dagens besiktningsregler kvar.

En ny bil ska besiktigas efter tre år, sedan efter två år, och varje år efter det.

”Sverige är en av världens ledande länder när det gäller både trafiksäkerhet och miljö. Regeringen har nyligen beslutat om en nystart för Nollvisionen. Vi vill inte öka tidsintervallet för fordonsbesiktningar. Dagens beslut är dessutom bra för den som köper en begagnad bil, då ökade tidsintervall kunnat leda till att fler dåliga begagnade bilar varit kvar på marknaden”, säger infrastrukturministern Anna Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Det finns dock en liten nyhet: besiktningsintervallerna får två månaders extra uppskov, vilket innebär att en besiktning kan göras upp till 14 månader efter den förra kontrollen. De här reglerna träder i kraft 2017.

Annons
Annons
Rulla till toppen