Här slits Lamborghinin i stycken på regeringens order

Taiwans regering ser inte med blida ögon på illegal import av bilar. Straffet är: Offentlig sönderslitning i smådelar.
Annons

I Sverige har vi nyligen fått se en dom som innebär att polisen kan konfiskera och eventuellt även förstöra bilar som kan knytas till brottslig verksamhet, som exempelvis Streetrace.

Vi vet inte hur Taiwan ser på just streetrace, men illegal bilimport får den i alla fall att se rött. Fråga bara den taiwanesiska ägare till denna matt-svarta Lamborghini, eller det som återstår av Murcielagon efter att en grävmaskin med en jätteklo gjort sitt värsta.

I videon får vi inga ledtrådar vilka specifika importöverträdelser den här Murcielagon gjort sig skyldig till. Klart är dock att den taiwanesiska regeringen ville statuera exempel av brottet, så istället för att bara beslagta och krossa bilen på en bilskrot, kallades pressen in för att föreviga straffet som genomfördes i offentlighetens ljus, med en folkmassa och och filmkameror som puflik. Därefter slets bilen i småbitar. började riva bilen i bitar.

I den nedersta filmen ser vi en längre version av skändningen, som måste erkännas är mycket noggrant genomförd. Till slut återstår bara en vad som skulle kunna vara en stor konserburk och en del av den italienska tricoloren…

I filmen ovan ser vi en gripande Star Wars-inspirerad version…

 

Annons
Annons
Rulla till toppen