Nya Skoda Octavia Scout är alltid redo

Här är alla nyheter på Skodas skogsmulle.
Annons

Uppdateringen av Skoda Octavia-familjen rullar vidare.

I går fick vi se nya Octavia RS. Nu är det dags för äventyraren Octavia Scout att få ny teknik, ny drivlina och omfattande designuppdateringar, trots att det inte är mer än tre år sedan den fick sin senaste uppgradering.

Precis som Octavia-syskonen får Scout uppdaterad design med ny front med bredare grill och nya led-strålkastare med adaptiva främre strålkastare.

Fyrhjulsdriften har numera elektrohydraulisk lamellkoppling som fördelar kraften mellan fram- och bakaxel samt elektronisk diffspärr (EDL) både fram och bak. Scout har också ett körläge för terräng som automatiskt håller konstant låg hastighet i branta utförskörningar.

Scout har än en gång fått höjd markfrigång, denna gång med hela 30 millimeter. Ett silverfärgat skydd för underredet samt skydd för broms- och bränslerör ska göra bilen ännu mer duglig för terrängen. Samma gäller för de förbättrade frigångsvinklarna – 16,5 grader fram och 14,5 grader bak.

Octavia Scout kommer med tre motoralternativ:

• 1.8 TSI/180 hk med 6,8 liter/100 km (blandad körning) och toppfart 216 km/h.

• 2.0 TDI/150 hk med 5,0 liter/100 km och toppfart 207 km/h.

• 2.0 TDI/184 hk med 5,1 liter/100 km och toppfart 216 km/h.

Dieselversionen med 150 hk erbjuds med 7-växlad DSG-låda.

Säkerhetssystemen har också utvecklats. Bilen får en uppdaterad autobroms som upptäcker fotgängare och en uppdaterad Park Assist. Dessutom finns Trailer Assist, som underlättar backning med släpvagn, dödavinkeln-varning och Rear Traffic Alert.

Nya Scout får också tjänsterna inom Skoda Connect som bland annat tillåter fjärrstyrning via mobilapp och som larmar automatiskt vid en olycka.

 

 

Nya Skoda Octavia Scout är alltid redo
Nya Scout har 610 liters lastutrymme (1.740 liter med fällt baksäte).
Nya Skoda Octavia Scout är alltid redo
Scout kommer i tre motorversioner – från 150 till 184 hk.
Annons
Annons
Rulla till toppen