Volkswagenchef hintar om nästa elbil

Volkswagen har visat upp två bilar ur den så kallade ”ID-serien”, alltså eldrivna konceptbilar som också kan göras självkörande. Halvkombimodellen Volkswagen ID följdes upp av minibussen...
Annons

Volkswagen har visat upp två bilar ur den så kallade ”ID-serien”, alltså eldrivna konceptbilar som också kan göras självkörande. Halvkombimodellen Volkswagen ID följdes upp av minibussen ID Buzz.

Nästa modell ut blir förmodligen en suv, hintar designchefen Klaus Bischoff om, enligt Autocar.

Försäljningen av suvar fortsätter öka enormt snabbt, ofta på bekostnad av mer konventionella kombimodeller eller familjebussar. Därför var det många som höjde på ögonbrynen när Volkswagen visade upp ID Buzz – en rymlig och flexibel minibuss med plats för åtta och som har designvibbar från 1950-talets Folkabuss.

Men att Volkswagen hittills inte har visat upp någon eldriven ID-modell i form av en suv eller crossover betyder inte att det inte kommer hända, säger Klaus Bischoff kryptiskt. Rent försäljningsmässigt borde det vara en självklarhet för Volkswagen att lansera en eldriven suv i ID-familjen.

Volkswagenchef hintar om nästa elbil

ID-modellerna bygger på Volkswagenkoncernens särskilda plattform för elbilar och blir förberedda för autonom körning. Räckvidden för de två ID-modellerna som presenterats hittills är upp till 60 mil enligt den europeiska NEDC-körcykeln.

ID-modellernas design skiljer sig en del från de övriga modellerna eftersom designteamet inte behöver ta hänsyn till någon förbränningsmotor eller växellåda. Längre axelavstånd och kortare överhäng kan ge innerutrymmen som i en Passat när yttermåtten är i samma klass som Golf.

Volkswagen lägger också större vikt vid aerodynamiken i ID-modellerna eftersom lägre luftmotstånd innebär längre räckvidd. Interiören består av återvinningsbara material.

Exakt när nästa elbilsmodell ska visas upp är inte klart men det skulle till exempel kunna bli på Frankfurtsalongen i september.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen