Bekräftat: Ford Bronco gör comeback – premiär 2020

Bekräftat: Ford Bronco gör comeback – premiär 2020
En ny Ford Bronco har varit på gång länge, här i konceptform från 2004. Nu har Ford bekräftat att det klassiska modellnamnet faktiskt kommer tillbaka.

Ett av bilvärldens mest ikoniska modellnamn gör comeback. Ford ska lansera en ny generation Bronco – det avslöjades på bilsalongen i Detroit, tillsammans med flera andra viktiga nyheter.

Nya Ford Bronco dyker upp 2020 men i övrigt är det ganska tomt på detaljer i Fords uttalande. Det finns ingen information om vare sig specifikationer, teknik, storlek eller design, men det står i alla fall klart att Ford Bronco ska byggas i fabriken i Michigan.

Ford Bronco ska bli en "kompromisslös" fyrhjulsdriven bil för alla "spänningssökare som vill ha frihet och terrängduglighet i kombination med utrymmet och mångsidigheten i en suv", sa Joe Hinrichs, Amerikachef på Ford, och fortsatte:

"Den är kapabel att erövra allt från din dagliga pendling till grusvägar och stenblock."

Foto: Andrew Duthie/Creative Commons/Wikimedia

Ford Bronco lanserades i sin första generation 1966 och såldes i fem generationer fram till 1996. Första generationen var en storsatsning eftersom varken ram, fjädring eller kaross delades med någon annan Fordmodell. Projektet drevs igenom av Donald Frey, som också låg bakom Ford Mustang, och legendariska bilchefen Lee Iacocca.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag gillar Ford Bronco!
153
23