Polisen ryter till: ”Vem fan tror ni att ni hjälper!”

Trafikpolisen Andreas Seiser rasar över bilister som varnar andra för polisens trafikkontroller. "Varför hjälper man dem att komma undan?", skriver han i ett uppmärksammat inlägg på sin facebooksida.
Annons

Polisen ryter till:
Du kan varna en person som är påverkad, säger trafikpolisen Andreas Seiser.

Trafikpolisen Andreas Seiser är rasande på trafikanter som varnar andra trafikanter för trafikkontroller. Och det handlar inte om att varna för hastighetskontroller, utan LAU Kontroller, då polisen bland annat gör alkotester på bilföraren.   

”Jag har förståelse om det varnas när vi har hastighetskontroller […] MEN VEM FAN TROR NI ATT NI HJÄLPER NÄR NI VARNAR VID LAU KONTROLLER!!”, skriver han i ett facebookinlägg som delats över 10.000 gånger.

”Jag hade en trafikkontroll i Forshaga och tänkte se hur lång tid det skulle ta, innan någon lade ut en varning. Jag är själv medlem i en sida på sociala medier där man skriver varningar. Det tog bara 5-10 minuter innan någon hade lagt ut ett inlägg, om att vi hade en kontroll, säger Andreas Seiser till svt.se.

I inlägget skriver han ”Det behövs inte så hög iq för att förstå att de enda som riskerar något vid en sådan kontroll är de utan körkort, de som kör påverkade, transporterar vapen eller droger. Varför hjälper man dessa att komma undan?

Han fortsätter ”Man varnar i sina egna områden så att de kan fortsätta köra på vägar där ens föräldrar, syskon och barn befinner sig. När någon sedan blir påkörd av en rattfull går samma personer med stor sannolikhet ut och fördömmer föraren, som man kanske har hjälpt genom att varna!”

Andreas Seiser uppmanar alla att sluta med varnandet i trafiken och i särskilda facebookgrupper för att öka polisens chanser att få bort dessa människor från vägarna.

Vad tycker du om det här – brukar du varna andra för trafikkontroller?

Varning för gubbgrinigt inlägg!
Något som retar mig å det grövsta är varnandet för trafikkontroller. Blinka med ljus och…

Posted by Andreas Seiser on Thursday, January 19, 2017

Annons
Annons
Rulla till toppen