Så här ser ”inälvorna” ut i Ferrari F40

Har du sett hur Ferrari F40 ser ut under den tunna karossen av kevlar? På de här läckra bilderna ser vi de mest vitala delarna.
Annons

Så här ser
Alla bilder: Ferrari

Ferrari F40 är i sanning av de grymmaste bilarna någonsin byggda. Det var dessutom den sista supersportbilen som byggdes under Enzo Ferraris ledning. Den har inga elektroniska hjälpmedel, ingen antispinn, inga låsningsfria bromsar, inga servon och inte ens en radio. Luftkonditionering var standard, men några andra komfortdetaljer fanns inte. Den kräver således en hel del av sin förare, men den bjuder å andra sidan på ofilterad brutalitet, körglädje och en helt vansinnig motor.

Har du sett hur F40 ser ut under den tunna karossen av kevlar? På de här läckra bilderna kan vi bland annat se 2,9 liters V8-motorn och hur de två turbo-aggregaten ligger i förhållande till transmission och fjädring.

Så här ser
Det här är någon typ av racebil. Inga katalysatorer, ingen ljuddämpare – bara raka rör rakt ut. Man kan nästan se hur avgaserna rinner ut som i ett tredelat vattenfall… Man ser också luftkolven som används för att lyfta upp bilen i depå.
Så här ser
I några officiella bilder från Ferrari ser vi F40-drivlinan i detalj.
Så här ser
En bild uppifrån på laddluftkylare och de krökta insugen.
Så här ser
Detaljbild av en av den japantillverkade IHI-turbon (Ishikawajima-Harima Heavy Industries Co).
Så här ser
Till sist en underbar bild av Ferrari-motorn, som ser ut att komma från en barnbok man skulle vilja läsa.
Annons
Annons
Rulla till toppen