Här är nya F1-bossen – Bernie bort efter 40 år

F1 har inte skötts effektivt eller funktionellt, tycker Chase Carey – och nu är han i en position att faktiskt ändra på det. Den nya...
Annons

F1 har inte skötts effektivt eller funktionellt, tycker Chase Carey – och nu är han i en position att faktiskt ändra på det. Den nya bossen för Formel 1-sporten tar över efter Bernie Ecclestone, nu 86 år gammal, som har varit på F1-toppen i 40 år.

Anledningen till att Chase Carey numera kan titulera sig F1-chef är att Liberty Group har tagit över sporten för 70 miljarder kronor. Chase Carey var tidigare styrelseordförande i F1 men tar nu alltså över kontrollen helt.

Chase Carey har bland annat varit delaktig i att starta tv-kanalerna Fox Sports och Fox News och efter det har han varit vd för DirecTV. Han har därför bra inblick i tv-världen, men faktum är att han också planerar att ta Formel 1 till en ny publik med hjälp av nätet, sociala medier och virtuell verklighet, något som Bernie Ecclestone knappast varit någon förespråkare av.

Här är nya F1-bossen – Bernie bort efter 40 år
Foto: Ryan Bayona/Creative Commons/Wikimedia

Målet verkar vara att göra F1-loppen till lika stora event som Super Bowl-matcherna i amerikansk fotboll, kanske med veckolånga event. Han vill se över reglerna och undersöka möjligheten till andra event i samband med Grand Prix-tävlingarna för att skapa mer engagemang hos fansen.

”Vi marknadsför inte sporten, vi ger inte fansen möjlighet att uppleva sporten på de plattformar som finns idag, våra sponsorrelationer är endimensionella, eventen känns gamla och hospitalityn känns som om den är minst 15 år gammal”, säger Chase Carey till The Telegraph.

Till skillnad från Bernie verkar Carey vara betydligt mer diplomatisk och inte alltid säga det första som dyker upp i huvudet. Bernie Ecclestone ska enligt uppgift inte ha insett att han blivit ”avsatt” förrän några dagar innan beskedet kom.

”Jag respekterar att Bernie har spenderat hela sitt vuxna liv med att göra det här. Det har varit en enmansshow och han har varit i centrum av den. Jag menade det när jag sa att jag skulle värdesätta hans råd och hjälp när vi gick framåt”, säger Chase Carey till The Telegraph.

Annons
Annons
Rulla till toppen