Mercedes SLR McLaren bortglömd på camping sedan 2011

Mercedes SLR McLaren bortglömd på camping sedan 2011

Ibland kan man få en obehaglig känsla av att glömt något viktigt. Hämta barnen på dagis, mammas födelsedag eller något ännu värre. I det här fallet är det något mycket värre – en Mercedes SLR McLaren

Får vi tro tjeckiska Magazin ProDriver CZ ingår denna Mercedes SLR McLaren i en polisutredning och innan den är klar händer inget. Man kan ju tycka att det finns bättre sätt att förvara en Mercedes SLR McLaren än att låta de stå utomhus i sju år och ruttna bort, men rättvisans kvarnar mal långsamt i Tjeckien.

Vad kan en Mercedes SLR McLaren vara värd idag?. Går vi in på tyska sajten Mobile.de finns det inte mindre än 67 SLR till salu, med pris mellan 230.000–400.000 euro.

Mercedes SLR McLaren byggdes i Storbritannien mellan 2003–2010. SLR står för "Sport Leicht Rennsport" och det är en blinkning till klassiska Mercedes 300 SLR från 1955. Trots att bilen var något av det mest exklusiva som gick att köpa uppnådde SLR McLaren bara sitt försäljningsmål på 500 bilar/år ett enda år (2005). Intresset hölls hjälpligt vid liv med flera olika specialmodeller till dess att efterföljaren Mercedes SLS AMG kom ut på marknaden 2010.

Denna olyckliga Mercedes SLR McLaren är tyvärr inte den enda bilen som råkat ut för detta tråkiga öde. Om ni skrollar ned lite på sidan finns det flera bildlänkar till andra bilar som också blivit sorgligt bortglömda.

Foto: Magazin ProDriver CZ

Foto: Magazin ProDriver CZ

Foto: Magazin ProDriver CZ

Foto: Magazin ProDriver CZ

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Hade jag haft en Mercedes SLR McLaren, då hade jag inte glömt bort den!
215
28